Klik på billederne for at se dem i større version:
EN EVENTYRLIG TEMADAG I INDSKOLINGEN


”Vil du have kloge børn,
så fortæl dem eventyr”
Albert Einstein

Verden er fyldt med eventyr – men kun de bedste overlever. Disse eventyr overlever, fordi de har et indhold, der vækker undren, glæde, spænding og et væld af indre billeder – alt sammen noget, der kan sætte skub i børns udvikling.
Vi er to fortællere, Ann-Louise Lauridsen og Vibeke Svejstrup, der tidligere har fortalt eventyr på mange skoler. Vi har erfaring med at fortælle klassikere som H.C.Andersen, Brdr. Grimm og mange andre.

FORSLAG TIL EN EVENTYRLIG TEMADAG

Vi er bekendt med, at både børn og voksne på de danske skoler står overfor store forandringer netop nu. Måske vil vores forslag om EN EVENTYR TEMADAG kunne virke som en inspiration for både lærere og elever i indskolingen. Vi tilbyder nogle redskaber, som vi tror på, kan ruste både børn og voskne, når de snart skal forholde sig til nye udfordringer og nye omgivelser.

Med udgangspunkt i - og i kraft af - eventyrerne vil vi skabe oplæg til diskussion i klasserne på børneniveau, så eleverne får en inspiration, de kan bære med sig og gøre brug af på mange måder.

Vores forslag til en temadag med og om eventyr udspringer af egne erfaringer som fortællere for børn såvel i førskolealderen som i indskolingen. Vi vil med vores forslag også slå et slag for, at den mundtlige fortælling ikke bliver glemt i forhold til børn i indskolingsalderen.
Vi mener, den mundtlige fortælletradition er en vigtig kurturarv at arbejde med, og at de klassiske eventyr har et indhold, der især kan inspirere børn i indskolingsalderen - at børnenes egne forsøg med at skabe eventyr kan være en inspirerende og udfrodrende arbejdsmetode både for børn og voksne, der står overfor en dagligdag med store forandringer.
Vi vil gøre indholdet i vores udspil sjovt, ”spiseligt”, interessant og humørfyldt, og puffe til børnenes naturlige lyst til at skabe, digte og – ja, til at fortælle selv.


Vi kommer gerne til et møde med de lærere, der har lyst til og mod på et samarbejde med os om EN EVENTYRLIG DAG I INDSKOLINGEN.

Tanken er, at vi to initiativtagere forbereder alt papirarbejde med spørgsmål og metodebeskrivelser klar til kopiering.

Samlet honorar for en hel dag er 8.500, - for os begge.
Tilbuddet er incl. den tid, vi bruger på formøde og vores egne, evt. uanmeldte ”rundture” på skolen.

Ønsker I tilbuddet afpasset til brug over kortere tid, er det muligt.

Honoraret er afhængigt af, om I vil bruge hele forslaget – d.v.s. en hel skoledag – eller, om vi kan bearbejde forslaget til brug over kortere tid.
 
 
 
 
FOR BØRN OG UNGE
Mundtlig fortælling er et af de stærkeste og ældste redskaber i undervisning af børn.
Verden er fuld af eventyr og historier, der vækker undren, glæde, spænding og et væld af indre billeder, der sætter skub i børns udvikling.
Vi er fortællere, Ann-Louise Lauridsen og Vibeke Svejstrup, der har stor erfaring med at fortælle for børn i alle aldersgrupper.
Vi fortæller klassiske eventyr, myter, sagn og andet godt fra litteraturen valgt efter børnenes/elevernes alder og behov.
Vi tilbyder pt et projekt, tilpasset og nyligt afprøvet af børn og undervisere i indskolingen – en fagdag, der rummer fordybelse, nærvær, bevægelse og samarbejde (flyer kan rekvireres).